Ďalšou z vecí, ktoré si na
Karibiku zamilujete, je gastronómia. Jedlá a nápoje v Karibiku sú plné chutí a vôní. Zároveň predstavujú odraz
bohatej histórie a kultúrnej rozmanitosti
regiónu. Karibská kuchyňa je ovplyvnená
európskou, africkou, indickou i indiánskou kuchyňou a môžete sa tešiť na famózne kulinárske zážitky. Kuchyňa na jednotlivých ostrovoch sa
líši vplyvom kolonizácie a dostupnosti surovín. Napríklad na francúzskych ostrovoch nájdete vplyvy francúzskej kuchyne, zatiaľ čo na ostrovoch s indickým
obyvateľstvom, ako je Tobago či Trinidad, sa stretnete s kari verziou indickej kuchyne.
Základom karibskej kuchyne sú
čerstvé suroviny, ako sú
morské plody, tropické ovocie a zelenina. Typickým spôsobom prípravy jedál je
grilovanie, dusenie a smaženie. Korenie a bylinky, ako napríklad
čili, zázvor, cesnak a koriander, dodávajú jedlám charakteristickú pikantnú chuť.