Rhodos

Objavte s nami to najkrajšie, čo Rhodos ponúka.

Vychutnajte si nádherný ostrov Rhodos!

Túžite spomaliť a načerpať nové sily na ostrove s nádhernými plážami, ako sú Faliraki, Tsambika či Anthony Quinn Bay s krištáľovo čistou vodou? Alebo radšej zájdete do kopcov, poprechádzate sa olivovými hájmi a nazriete do tajomstiev života miestnych v tradičných dedinách? Alebo si užijete niektorý z vodných športov, atrakcie a zaujímavosti ostrova so všetkým, čo k nim patrí?
Rhodos, Grécko

Pláž Ladiko a letecký panoramatický výhľad na záliv Anthony Quinn na ostrove Rhodos v Grécku.


Rhodos ponúka nádhernú prírodu, históriu i kultúru

Nech sa rozhodnete akokoľvek, pýchou Rhodosu je nádherná príroda. Napokon aj samotný názov pochádza zo slova ródos, čo znamená ruže. Pri prechádzkach pocítite vo vzduchu vôňu ruží, upokojujúcej levandule, liečivého tymiánu a rozmarínu, osviežujúcich pomarančovníkov, olivovníkov či figovníkov. Z prírodných parkov určite nevynechajte park Rodini a fascinujúce Motýlie údolie.
Popritom môžete spoznávať bohatú históriu, ktorá siaha až do čias starovekého Grécka. Rhodos bol kedysi domovom jedného zo siedmich divov starovekého sveta, ktorým je Rhodský kolos. Nájdete tu aj zvyšky mestských hradieb, akropolu v Lindose, kláštor Filerimos či chrám Apolóna. Prechádzka hlavným mestom Rhodos je nasýtená tradičnou gréckou kultúrou. Máte tiež možnosť pochutnať si tu na miestnych špecialitách, ako sú stifado, musaka či ekmek kataifi.
Motýlie údolie
Ulica rytierov v hlavnom meste Rhodos


Ak chcete spomaliť, ste na správnom mieste

Dovolenka na Rhodose sa nesie v duchu uvoľnenej atmosféry. Život je tu oveľa pomalší ako vo veľkých gréckych mestách. Okrem toho oceníte pohostinnosť miestnych, ktorí vás radi zasvätia do svojich zvykov a tradícií. Prechádzka po pobreží, pozorovanie západu slnka alebo popíjanie drinkov v jednej z malebných kaviarní vám pomôže spomaliť a užívať si nezabudnuteľné chvíle.

Mapa - Rhodos

Najlepšie hodnotené hotely - Rhodos