Gastronomické zážitky v Punta Cana

Miestna kuchyňa Punta Cana je ovplyvnená viacerými kultúrami. Najlepší spôsob, ako vyskúšať autentickú kuchyňu, je opustiť hotel a dať si jedlo v overených miestnych reštauráciách. Avšak začnite tým, že si kúpite casabe – chrumkavý plochý chlieb z manioku, známy ešte z predkolumbovských čias

Medzi typické dominikánske jedlá aj v Punta Cana patria: 
  • Bandera je pokrm zložený z bielej ryže, varenej fazule a hovädzieho, bravčového alebo kuracieho vareného mäsa. Podáva sa s vyprážanými banánmi alebo šalátom. 
  • Sancocho je lahodný guláš z hovädzieho mäsa, ktorý sa pripravuje z viacerých ingrediencií a jeho varenie určitý čas trvá. 
  • Moro je ryža zmiešaná s fazuľou, často podávaná s mäsovým gulášom. 
  • Locrian je pokrm podobný paelle, ktorý sa dá kombinovať s ryžou, morskými plodmi a zeleninou. 
  • Plantain je banán nakrájaný na kúsky a opečený. Pred vyprážaním sa ochutí soľou alebo inými ingredienciami. Podáva sa aj ako príloha. 
  • Pica Pollo sú kúsky obaľovaného vyprážaného kurčaťa. Podáva sa s tostones, teda vyprážaným zeleným banánovým plátkom.
Pica Pollo
Plantain