Gastronomické zážitky v Punta Cana
Medzi typické dominikánske jedlá aj v Punta Cana patria:
- Bandera je pokrm zložený z bielej ryže, varenej fazule a hovädzieho, bravčového alebo kuracieho vareného mäsa. Podáva sa s vyprážanými banánmi alebo šalátom.
- Sancocho je lahodný guláš z hovädzieho mäsa, ktorý sa pripravuje z viacerých ingrediencií a jeho varenie určitý čas trvá.
- Moro je ryža zmiešaná s fazuľou, často podávaná s mäsovým gulášom.
- Locrian je pokrm podobný paelle, ktorý sa dá kombinovať s ryžou, morskými plodmi a zeleninou.
- Plantain je banán nakrájaný na kúsky a opečený. Pred vyprážaním sa ochutí soľou alebo inými ingredienciami. Podáva sa aj ako príloha.
- Pica Pollo sú kúsky obaľovaného vyprážaného kurčaťa. Podáva sa s tostones, teda vyprážaným zeleným banánovým plátkom.