Chorvátska kuchyňa: poznáte štrukli, fuži alebo brudet?
Regionálne špeciality chorvátskej kuchyne
V istrijskej kuchyni si všimnete vplyv Talianska s cestovinami, haluškami alebo pizzou. Miestnou špecialitou je ombolo - plátok bravčového mäsa, jemne údený a pečený na horúcom uhlí. Istria je tiež známa svojimi hľuzovkami, ktoré sú skvelou prílohou k syrom alebo cestovinám fuži. K benátskemu dedičstvu patrí aj pršut - sušená šunka.
Dedičstvom Osmanskej ríše sú čevapčiči (guľky z mletého mäsa), ražnjici (špízové mäso) alebo pljeskavice (mäsové guľky). Ďalšou dalmatínskou špecialitou s tureckými koreňmi je "peka" - mäso, ryby alebo chobotnice pripravované pod kovovým zvonom, na ktorom sa hromadí horúce uhlie.