Objavte výnimočnú gastronómiu vo Phu Quoc
- Máte radi jedlá, v ktorých sa snúbia sladko-slané chute? Rezance Ken sa pripravujú z barakudy alebo striebornej rybky. Vývarom z ryby s kokosovým mliekom a citrónovou trávou sa zalejú ryžové rezance.
- Vaše chuťové poháriky pohladí aj šalát zo sleďa, ktorý okrem tejto ryby obsahuje aj cibuľu, strúhaný kokos, vyprážaný cesnak a čili.
- Zo špecialít z morských rýb stojí za to grilovaný morský ježko podávaný s pečenými arašidmi a jarnou cibuľkou alebo dusený krab Ham Ninh v pare.
- Pod názvom grilovaný trachurus sa skrýva rybie mäso ochutené soľou a čili zabalené v ryžovom papieri s bylinkami a zeleninou.
- Krabia ryža sa pripravuje z aromatickej bielej ryže, čerstvých varených krabov a originálnej omáčky.
- Ak ste ešte nikdy nejedli polievku z morských uhoriek, vo Phu Quoc ju musíte ochutnať. Morská uhorka je populárna kvôli svojej chrumkavosti a príjemnej aróme.
- Jednou z topiek je aj grilovaný homár, ktorý sa podáva v špičkových reštauráciách.
Ceny vo Phu Quoc
- Krab Ham Ninh 6,8 – 15,2 eura za kilogram
- Morská uhorka 19 – 76,8 eura za kilogram
- Morský ježko 0,76 – 0,95 eura za kilogram
- Ken rezance cca 1 euro/kg
- Porcia sleďového šalátu 3,8 – 5,7 eura
- Hrebenatka na grile 1,50 – 2,70 eura
- Grilovaná makrela 1,20 eura za jedlo
- Rybia omáčka Phu Quoc 6 – 12 eur
- Sim víno 5,5 – 10 eur