Ak sa chcete zoznámiť s kultúrou Side, jednoznačne vyskúšajte niektoré z miestnych špecialít či tureckých jedál. Medzi topku určite patria snáď všetkým známe pokrmy, ako napríklad kebab, baklava či humus. Avšak môžete zájsť aj trochu ďalej a ochutnať kisir – klasický turecký šalát z bulguru, paradajok, mäty, cesnaku, petržlenovej vňate a citrónovej šťavy. Alebo uprednostnite piyaz zo sušenej fazule, petržlenu, cibule a sumachu, teda kyslastého korenia.
Vaše chuťové poháriky poteší aj bulgur pilavi, resp. turecký pilaf dochutený cibuľou, zelenou paprikou, paradajkami a koreninami. Kizartma je pokrm pozostávajúci z vyprážanej zeleniny, napríklad zemiakov a čili papričiek, ale aj baklažánu či cukety. K špecialitám patrí aj jahňacia pečeň na cibuli ochutená sumakom, paprikou a čiernym korením. Bežne sa podáva so zemiakmi.