Tuniská kuchyňa ako zmes Orientu a Stredomoria
Pre tuniskú kuchyňu sú typické aromatické bylinky, olivy, mäso (baranina, kuracie, hovädzie a v niektorých južných oblastiach ťava), široká škála rýb a morských plodov (kalamáre, chobotnice) v pobrežných oblastiach a, samozrejme, cestoviny a množstvo zeleniny a ovocia.
Korenie
Špeciality tuniskej kuchyne
Kuskus - tradičné tuniské jedlo berberského pôvodu, rozšírené v celom Maghrebe. Je to dusená pšeničná krupica v tvare gule, ktorá sa zaleje vriacou vodou a podáva sa s kúskami mäsa, zeleninou, korením a inými prílohami.
Tajin - pôvod tejto špeciality je v Maghrebe veľmi sporný. Zaujímavé je, že tuniský tajine nemá vôbec nič spoločné so svojím marockým alebo alžírskym menovcom. V Tunisku ide o zapečené mleté mäso s vajíčkami, zeleninou a syrom, skôr ako omeleta.
Brik - druh placky so slanou náplňou, preložený na polovicu a vyprážaný. Náplň tvoria vajcia, tuniak, cibuľa, zemiaková kaša, petržlen atď.
Mechouia - šalát z grilovanej zeleniny (paradajky, paprika, cibuľa, baklažán), ochutený cesnakom, koriandrom a rímskou rascou, poliaty olivovým olejom, citrónovou šťavou a harissou.
Sladkosti - sú neodolateľné, sladké a aromatické, máčané v cukrovom sirupe a ochutené výťažkami z ruží a pomarančových kvetov.