Objavte najlahodnejšie chute a vône thajskej kuchyne
Šesť najobľúbenejších thajských špecialít
- Tom Yum - tradičná pikantná polievka z kokosového mlieka, kreviet, húb, limetkovej šťavy, rybej omáčky a chilli.
- Tom Kha Gai - ďalšia z obľúbených thajských kokosových polievok, zvyčajne s kuracím mäsom.
- Som Tum - pikantný šalát z papáje a ďalších ingrediencií podľa chuti.
- Gaeng Daeng (červené kari) - červené kari obsahujúce červenú kari pastu varenú v kokosovom mlieku s mäsom alebo tofu, zeleninou a korením, podávané s ryžou. Podobne obľúbené je aj zelené kari.
- Pad Thai (vyprážané rezance na thajský spôsob) - tradičné thajské jedlo vo forme vyprážaných rezancov s mäsom, krevetami alebo tofu, zeleninou, vajcom, chilli a orechmi.
- Khao Pad (vyprážaná ryža) - vyprážaná ryža pripravená napr. s cesnakom, cibuľou, limetkovou šťavou, rybou, sójovou alebo ustricovou omáčkou, vajcom a vyprážanou cibuľkou, podávaná s mäsom alebo morskými plodmi.