Blízkovýchodná kuchyňa arabských emirátov spája to najlepšie z maghrebskej, egyptskej a libanonskej tradície. Jej základom je mäso, zelenina, strukoviny, ryža a typické korenie. Na
autentické špeciality je najlepšie navštíviť menšie reštaurácie mimo areálu hotela. Nebojte sa ani pouličných stánkov, pretože všade v Emirátoch sa prísne dbá na hygienu a kvalitu.
Aké jedlo ochutnať na dovolenke v SAE
Mezze
Mezze je systém podávania mnohých pochúťok na malých tanieroch ako predjedlo alebo plnohodnotné jedlo. Sprievodným jedlom (a prílohou) je nekvasený chlieb chubus. Medzi najobľúbenejšie mezze patria:
- Tabbouleh - šalát z bulguru, petržlenu a paradajok,
- hummus - pyré z cíceru ochutené sezamovou pastou,
- wara enab - plnené hroznové listy,
- moutabal - baklažánový kaviár,
- zelenina - všetky druhy zeleniny (paprika, cuketa, uhorky, paradajky, fazuľa).