Jedlo v Dubaji je ovplyvnené mnohými kuchyňami. Tu je zoznam top
tradičných i moderných pokrmov, ktoré musíte ochutnať. Za vyskúšanie stojí národné jedlo
Spojených arabských emirátov.
Machboos sa pripravuje z ryže, jahňacieho alebo kuracieho mäsa a rôznych korenín.
Hummus z cíceru, tahini, citrónovej šťavy a cesnaku vám zrejme predstavovať nemusíme, avšak v Dubaji chutí exkluzívne.
Vaše chuťové poháriky pohladí aj
falafel, teda vyprážané guľky z mletého cíceru a pestrej zmesi korenín, ktorý sa podáva s pita chlebom a ďalšími prílohami.
Manakish je zasa libanonský chlieb s rôznymi náplňami. Skombinovaním pšenice a mäsa, ktoré sa varí dlhé hodiny, vznikne ďalšie obľúbené jedlo –
harees. Alebo dáte prednosť luqaimat? Ide o sladké guľky, ktoré sa vyprážajú na oleji, polejú sa medom a dochutia kardamónom. Keďže kardamón je v dubajskej strave populárny, nájdete ho aj v nápoji
qahwa. Ide o silnú kávu ochutenú práve týmto korením.