Hlavné jedlá na Maldivách sa nazývajú "long eats". Sú to zvyčajne ryby alebo morské plody (napr. krevety, kalamáre, kalamáre) a pripravujú sa na rôzne spôsoby - vyprážané, grilované, pečené, údené alebo varené a podávajú sa s ryžou, plackami alebo zemiakmi. S akými názvami jedál sa môžete stretnúť na Maldivách?
- Garudiya - polievka z tuniaka je najznámejším jedlom maldivskej kuchyne
- Roshi - "maldivský chlieb" vo forme placky sa podáva takmer ku každému hlavnému jedlu
- Kulhimas - tuniak v chilli omáčke
- Mas Riha - rybie kari
Aj tí z vás, ktorí neobľubujú morské plody a pikantné jedlá, si na Maldivách prídu na svoje. V hotelových reštauráciách sa podávajú najmä jedlá talianskej, francúzskej, stredomorskej, čínskej a arabskej kuchyne prispôsobené chutiam turistov.