- Moussaka - mleté mäso prekladané plátkami baklažánu a zemiakov a zapečené s paradajkami a bešamelom.
- Pastitsio - variant bez baklažánov, ale s makarónmi a syrom, podobný talianskym lasagniam.
- Mélitzanès papoutsakia - baklažány plnené mletým mäsom a paradajkami a zapečené s bešamelom a syrom feta.
- Dolmades - viničové listy plnené ryžou, zeleninou alebo mäsom.
Grécke mäsové špeciality
Souvlaki - kúsky mäsa napichnuté na špíz a grilované alebo vyprážané.
Gyros - marinované mäso pečené na zvislej ihlici a nakrájané na tenké plátky. Podáva sa zabalené v pita chlebe s cibuľou, paradajkami a omáčkou tzatziki.
Grécke sladkosti
Sú to balkánske sladkosti. Najznámejším dezertom je
baklava, pochúťka z lístkového cesta plnená orechmi a medom, alebo galaktoboureko, plnená krupicovým krémom. Ak nie ste fanúšikom presladených sladkostí, siahnite po lahodnom gréckom jogurte s medom a orechmi.