Aké špeciality sú typické pre Čiernu Horu?

Dovolenka v Montenegro je aj o jedinečnej gastronómii. Za akýsi základ čiernohorskej kuchyne je považované jahňacie na mlieku. Mäso sa dusí v hrnci s koreňovou zeleninou, rozmarínom, cesnakom, petržlenovou vňaťou a korením. Božsky chutí s chrumkavým chlebom.

Kačamak s kajmakom alebo balkánska kaša z kukuričnej múky a zemiakov, ku ktorej sa podáva syr kajmak. Buzara je cesnakové jedlo z morských plodov, ako napríklad kalamáre, mušle a krevety. Čierne rizoto má svoju typickú farbu z atramentu kalamára alebo sépie. Alebo môžete dať prednosť klobáskam z koreneného mäsa s názvom cevapi.

Čo sa týka typického pečiva, aj v tejto balkánskej krajine nájdete burek. Je plnené mletým mäsom alebo syrom. Avšak skvelý je aj so špenátom, hubami a zemiakmi. Vyrába sa z lístkového cesta. Výborne chutí k šálke kávy. 

Máte chuť na sladké? Dajte si palačinke, alebo palacinky plnené džemom, čokoládou, banánmi či orechmi.
Takto vyzerá černohorský kačamak
Tradičný balkánsky burek nájdete aj v Čiernej Hore
Pikantné klobásy cevapi